Nederlands record Visser bij FBK Games blijft uit Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het is Nadine Visser bij de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo niet gelukt om het Nederlandse record op de 100 meter horden in handen te krijgen. Ze liep een matige race, net als Churandy Martina op de 200 meter bij de mannen.

Visser werd in 12,94 derde, ruim achter de Amerikaanse olympisch kampioene Brianna McNeal (12,66). Het Nederlandse record staat al sinds 1989 met 12,77 op naam van Marjan Olyslager.

Record mogelijk

"Ik ben niet echt blij, ik had wel verwacht een mooie tijd te lopen", zei Visser. "Een Nederlands record was heel mooi geweest voor eigen publiek. Het was denk ik ook mogelijk geweest.

Visser: het Nederlands record was mogelijk geweest

Visser kwam dit seizoen al drie keer uit in de Diamond League. Ze liep 12,94 in Doha, 12,81 in Shanghai en donderdag 12,90 in Rome. In Hengelo stond een slechte start een goede tijd in de weg.

Geen hoofdrol Martina

Churandy Martina is na een seizoen vol blessureleed op de weg terug, maar kwam de voorbije weken nog niet in actie bij grote internationale wedstrijden. En dat was te zien in Hengelo: hij werd zesde in 20,85, net voor Hensley Paulina die 21,02 op de klokken bracht. De Zuid-Afrikaan Luxolo Adams won in 20,34.

Volgende week mengt Martina zich voor het eerst weer in het Diamond League-geweld. Hij gaat lopen in Oslo en Stockholm. "Ik wil weer onder de 20 seconden lopen", liet de 33-jarige Nederlands recordhouder (19,81) weten.

Bonevacia 'zo, zo, zo blij' na EK-limiet

Ook Liemarvin Bonevacia komt terug van een blessure. Op de 400 meter ging hij lang mee met de toplopers, maar de laatste 100 meter waren hem te machtig. Hij werd zesde in 45,77, maar daarmee voldeed hij wel aan de EK-limiet.

"Yes! Ik ben zo, zo, zo blij. Ik ben terug!", zei hij na afloop in een komisch interview. Abdalleleh Haroun won de 400 meter in 44,35, de snelste tijd ooit in Hengelo.

Madiea Ghafoor liep een goede tijd op de 400 meter. Met 51,60 verbeterde ze haar persoonlijk record en eindigde daarmee op de vierde plaats. Toch bleef ze kritisch: "Bij de EK moet het nog sneller."

Lisanne de Witte werd zesde in 51,84 en dook daarmee onder de limiet voor de EK in Berlijn (52,50). Daarmee komt de teller wat betreft Nederlandse atleten met een EK-limiet op 33.

Hoogtepunt in Hengelo was het optreden van hoogspringster Maria Lasitskene. De Russin boekte haar 41ste zege op rij en sprong met 2,03 meter de beste prestatie van het seizoen (haar eigen 2,02 meter van donderdag in Rome) uit de boeken.

STER reclame