Robin Haase AFP

Robin Haase heeft op Wimbledon niet voor een verrassing kunnen zorgen in de tweede ronde tegen Nick Kyrgios. Hij verloor met 3-6, 4-6, 5-7 van de als vijftiende geplaatste Australiër, die een outsider voor de titel is.

Na afloop toonde Haase zich realistisch: "Als je de wedstrijd bekijkt, is Kyrgios gewoon veel beter."

De Nederlander had weinig in te brengen tegen Kyrgios, maar kreeg wel regelmatig de lachers op zijn hand. Zo gooide hij zijn schoenen in het publiek, vroeg met een Brits accent of een luidruchtige toeschouwer soms een kopje thee wilde en probeerde een passing met links te slaan.

Kyrgios, zelf ook nooit vies van een beetje opschudding, wist niet wat hij zag: "Dat was bizar. Ik hoopte bijna dat je het punt zou winnen."

Haase: Kyrgios gewoon veel beter

Twee dubbele fouten

Wat betreft mopperen op de baan toonde Haase zich de evenknie van Kyrgios, maar tennissend kwam hij tekort om de Australiër in de problemen te brengen. Zo incasseerde hij in de eerste set een break in een game met twee dubbele fouten, waarna Kyrgios de set uitserveerde met een lovegame.

Ook in de tweede set volstond één break (op 4-5 dankzij een povere volley van Haase) voor Kyrgios. Haase repareerde in de derde set twee keer een break, maar een derde (op 5-5) was hem te machtig.

Hoewel Kyrgios duidelijk een maatje te groot voor hem was, zocht Haase de verklaring voor het verlies ook bij zichzelf. "Ik word vier keer gebroken waarvan drie keer echt mijn eigen schuld is. En de laatste game waar hij mij breekt, zeg ik: too good. Die andere drie kan ik mij aanrekenen en dan is het gewoon jammer."

Twee toeschouwers hebben de schoenen van Robin Haase gevangen AFP

STER reclame