Robin Haase
NOS Sport

Eindelijk succes voor Haase na 'mentaal gevecht' op Wimbledon

Robin Haase heeft voor het eerst sinds Roland Garros vorig jaar de tweede ronde van een grandslamtoernooi bereikt. Op Wimbledon was hij in een rommelige eerste ronde met 7-6 (0), 7-5, 4-6, 7-6 (4) te sterk voor de Roemeense hardhitter Marius Copil.

"In de derde set begon ik minder te serveren, dat was niet goed. Daardoor werd ik vaker onder druk gezet en toen werd het een mentaal gevecht voor mij", zei Haase, die in de vierde set een break achterkwam.

"Uiteindelijk heb ik op een mooie manier toch terug kunnen breken en 'm in een tiebreak kunnen pakken. Ik heb het initiatief gepakt en goed geretourneerd, maar ik moet wel harder gaan serveren en minder op percentage spelen."

Haase gaat zijn service tegen Kyrgios 'meer een knal geven'

Haase had eerder dit jaar in Sofia de enige eerdere ontmoeting met Copil verloren en kreeg in dat duel geen breakpoints. De Roemeen won de partij door zijn enige te verzilveren.

Regen aan breakpoints

In een rommelige wedstrijd in Londen regende het breakpoints (in totaal 23) en beide spelers benutten er drie. Haase maakte in de vierde set een 3-1 achterstand goed.

In beide tiebreaks was Haase oppermachtig, al zag hij Copil in de tweede nog wel terugkomen van 5-1 naar 5-4. Met twee prachtige winners trok Haase vervolgens de wedstrijd naar zich toe.

Nu tegen Kyrgios

Zijn volgende tegenstander is Nick Kyrgios, een van de favorieten voor de titel. De als vijftiende geplaatste Australiër won met 7-6 (3), 7-6 (4), 6-7(5), 6-3 van de Oezbeek Denis Istomin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl