NOS SportAangepast

Hockey om laatste Champions Trophy in Breda live bij de NOS

De laatste Champions Trophy, live bij de NOS

Breda is vanaf zaterdag het decor voor de Champions Trophy. Het befaamde hockeytoernooi voor landenteams beleeft z'n laatste editie voor de mannen - in november nemen de vrouwen de definitieve afsluiting van een traditie voor hun rekening.

De NOS gaat alle wedstrijden van Oranje live uitzenden. Doordeweeks alleen via de livestream op NOS.nl en de app, maar in het weekend ook op televisie, op NPO 2.

Zaterdag is om 16.00 uur de openingswedstrijd tussen Nederland en Argentinië. Een dag later klinkt het fluitsignaal voor de confrontatie met België om 14.00 uur. Beide duels zijn te zien op NPO 2 en NOS.nl. Ook in het finaleweekend (30 juni en 1 juli) worden de wedstrijden live uitgezonden.

Op NPO Radio 1 worden de luisteraars de hele week op de hoogte gehouden via flitsen in de lopende programmering.

Zes landen

In Breda strijden zes landen om de hockeytitel. Naast gastheer Nederland is olympisch kampioen Argentinië van de partij, terwijl Australië om maar liefst drie redenen een uitnodiging heeft gekregen: het land is wereldkampioen, winnaar van de Hockey World League en regerend titelhouder.

België, de nummer twee van het EK en de Olympische Spelen, India en Pakistan hebben een wildcard gekregen. Pakistan is de bedenker van de Champions Trophy en was in 1978 ook de eerste organisator van het evenement. Opvallende afwezige in het deelnemersveld is Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl