Samenvatting GP Monaco: prooi voor Ricciardo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Red Bull vierde zondag in Monaco uitgebreid feest. De renstal werkte in het prinsdom de 250ste grand prix af en vierde dat jubileum met de tweede zege van het seizoen van Daniel Ricciardo.

De vanaf poleposition gestarte Australiër bleef Sebastian Vettel (Ferrari) en Lewis Hamilton (Mercedes) voor. Max Verstappen, die van de laatste startrij moest vertrekken, eindigde na een mooie inhaalrace als negende.

Snel afstand

Ricciardo kende een goede start in Monaco. De coureur die de dagen voorafgaand aan de race alle trainingen en de kwalificatie domineerde nam redelijk snel afstand van Sebastian Vettel. WK-leider Lewis Hamilton, gestart van de tweede rij, reed op gepaste afstand als nummer drie rond.

Alles leek al vrij snel beslist, tot Ricciardo halverwege de race ineens problemen met zijn versnellingsbak kreeg. De Australiër gaf aan dat hij vermogen verloor en Vettel naderde snel. De Ferrari-coureur volgde in het spoor van de leider, maar vond geen manier om de eerste plaats over te nemen. Rondenlang volgde Vettel en verdedigde Ricciardo.

Dat gaf ook Lewis Hamilton de mogelijkheid naderbij te sluipen. De Britse titelverdediger kreeg Vettel in het vizier, maar het lukte hem niet naar de tweede plaats te rijden.

Zevende zege

Ricciardo boekte uiteindelijk zijn zevende zege in de Formule 1 en zijn tweede van het seizoen. Hij won ook in China. Ook in 2016 startte hij in Monaco van poleposition, maar toen hield Hamilton hem van de zege af. Dat gebeurde destijds door een verkeerde strategie bij Red Bull. De pijn van die race werd zondag goedgemaakt.

Verstappen moest in Monaco vanaf de twintigste en laatste positie starten, nadat hij door eigen schuld was gecrasht tijdens de derde training. Dat kostte hem de kwalificatie en een positie voorin bij de start. "Ik heb toch plezier gehad met wat mooie inhaalacties", zei hij na afloop.

Verstappen won snel zeven plaatsen, lag na een late bandenwissel even elfde, maar pakte met de negende plaats toch nog twee WK-punten.

Uitslag Grand Prix van Monaco

STER reclame