NOS SportAangepast

Geïrriteerde Djokovic heeft weinig trek in pers na nederlaag

Zo sportief en gracieus Novak Djokovic zijn bedwinger Marco Cecchinato woensdagavond feliciteerde met diens overwinning in de kwartfinales op Roland Garros, zo kortaf was hij tijdens de aansluitende persconferentie.

Geïrriteerde Djokovic kortaf over speelkansen grasseizoen

De Serviër stond na de partij slechts een minuut of vier de verslaggevers te woord. Djokovic kreeg veel vragen over zijn nekblessure, waaraan hij tijdens de partij werd behandeld. "Het is niet iets belangrijks, ik wil er niet over praten", zei hij zichtbaar geïrriteerd.

Ook op de vraag of zijn grasseizoen in gevaar is gekomen, reageerde Djokovic kortaf en met zijn handen zwaaiend: "Ik weet niet of ik op gras ga spelen. Ik kom net van de baan af. Sorry jongens, maar ik kan jullie geen antwoord daarop geven."

Beter humeur

Grandslamdebutant Cecchinato, de laagst geklasseerde halvefinalist (ATP-72) op een grand slam sinds Marat Safin en Rainer Schüttler op Wimbledon in 2008, stond vanzelfsprekend met een veel beter humeur de pers te woord.

"Dit is zo'n bijzonder moment voor mij. Mijn droom is uitgekomen", sprak de Italiaan met een gelukzalige glimlach. "Novak is een heel aardige man. Toen hij van de baan liep, zei hij nog tegen me: 'Gefeliciteerd, man. Geweldig voor je. Succes'."

Cecchinato geniet van sensationele zege op Djokovic

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl