Jelena Ostapenko
NOS SportAangepast

Titelhoudster Ostapenko direct geëlimineerd op Roland Garros

Jelena Ostapenko is al in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld. De titelverdedigster verloor met 7-5, 6-3 van de Oekraïense Kateryna Kozlova.

Kozlova is de nummer 67 van de wereld en had nog nooit van een speelster uit de mondiale top-30 gewonnen. Ostapenko speelde echter weer alles of niets en nu werd het door haar enorme foutenlast helemaal niets. In de eerste set maakte ze maar liefst 29 onnodige fouten en in de tweede nog eens 19.

Ostapenko is pas de tweede speelster die als titelhoudster op Roland Garros al in de eerste ronde verliest (en de zesde op alle grandslamtoernooien). De Russin Anastasia Myskina had in 2005 die weinig eervolle primeur.

Ook Venus Williams werd uitgeschakeld. De als negende geplaatste Amerikaanse verloor van de Chinese Wang Qiang met 6-4, 7-5.

Williams ging ook bij de Australian Open in januari in de eerste ronde onderuit. Het is voor het eerst in haar 22-jarige loopbaan dat ze twee keer op rij in de openingsronde strandt op een grandslamtoernooi.

Svitolina

De Oekraïense Jelina Svitolina drong wel door tot de tweede ronde. Ondanks een beroerde start won de nummer vier van de wereld overtuigend van de Australische Ajla Tomljanovic: 7-5, 6-3.

Jelina Svitolina

Svitolina, die vorig weekend in de finale in Rome de mondiale nummer één Simona Halep versloeg, kwam in de eerste set met 5-1 achter en werkte op 5-2 zelfs een setpunt weg. Daarna lukte er bij Tomljanovic weinig meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl