NOS WielrennenAangepast

Dumoulin: verschrikkelijkste sprintfinale ooit

Dumoulin: gevaarlijkste finale die ik ooit gereden heb

Tom Dumoulin moest even flink uitpuffen na de derde en laatste etappe door Israël. Niet zozeer vanwege de hitte, maar meer vanwege de razendsnelle finale, die uiteindelijk eindigde in een nieuwe sprintzege voor Elia Viviani.

"Dit was met afstand de verschrikkelijkste en zwaarste sprintfinale die ik ooit heb gedaan. We zijn volgens mij niet meer onder de zeventig geweest de laatste dertig kilometer", verzuchtte de Nederlander, die zijn tweede plaats in het klassement achter Rohan Dennis wel handhaafde.

"Het was volle bak wind mee", vervolgde Dumoulin, nog nahijgend. "Normaal voel ik me alleen zo na een bergrit. Ik vond dat het eigenlijk niet kon. Het was echt veel te gevaarlijk."

'Hoe de woestijn was? Niets aan'

Dumoulin wist wel dat hij moest opletten in de finale. "Ik zat goed van voren. Maar veilig was het nergens. Als je met zeventig op hol geslagen stieren een stadje binnenrijdt, voel ik me nergens veilig. Maar we hebben het overleefd."

Danny van Poppel voelde zich beter dan zaterdag en sprintte nu naar een vijfde plaats. Ook hij sprak van bizarre snelheden. "In het stuk naar beneden toe reden we constant tachtig per uur geloof ik. Levensgevaarlijk."

Van Poppel vijfde in levensgevaarlijke sprint

Over het koersen door de Negev-woestijn was Dumoulin kort. "Er was niets aan."

Na de laatste etappe in Israël verplaatst het wielercircus zich nu richting Sicilië, waar de Giro dinsdag verdergaat. "Deze start in Israël? De eerste dag was geweldig. Qua resultaat, maar Jeruzalem is ook wel heel gaaf. De laatste twee dagen was het even doorbijten."

Dumoulin moet maandag vroeg opstaan voor de verplaatsing. "Belachelijk vroeg. Half zes ofzo. Ik weet ook niet waarom, maar we moeten het er maar mee doen. Ik kijk ernaar uit om in Italië te fietsen straks."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl