Sebastian Vettel
NOS SportAangepast

Vettel blijft Mercedessen voor, deceptie voor Verstappen

Sebastian Vettel is winnaar geworden van de GP van Bahrein. De Duitser bleef in zijn 200ste F1-race in de Ferrari de Mercedessen van de Fin Valtteri Bottas en de Britse wereldkampioen Lewis Hamilton voor.

Vettel was van poleposition goed weg en Bottas snoepte Kimi Räikkönen de tweede plaats af.

Voor de Fin ging het bij zijn tweede stop mis: hij vertrok al terwijl er nog een band werd gewisseld, reed een monteur aan en staakte daarop de race. Na afloop liet Ferrari weten dat de monteur een dubbele beenbreuk heeft opgelopen.

Hamilton, na een versnellingsbakwissel als elfde gestart, boekte aanvankelijk weinig progressie. Na vijf ronden vloog hij ineens langs Fernando Alonso, Esteban Ocon en Nico Hülkenberg.

De Brit deed weer volop mee, maar meer dan de derde plaats zat er niet in.

Samenvatting Grand Prix van Bahrein

Voor Red Bull draaide de tweede Formule 1-race van het seizoen uit op een grote deceptie. De wedstrijd was voor zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo na enkele rondes al voorbij.

Verstappen, na een kwalificatiecrash als vijftiende gestart, rukte door een prima start snel op naar de elfde positie.

De Limburger wilde daarop Hamilton voorbij en nam daarbij wel erg veel risico. Hij toucheerde de Mercedes en reed lek. Ricciardo stond in dezelfde ronde stil met een elektrisch probleem.

Drie ronden later zette ook Verstappen, die nog wel de pit had gehaald, de Red Bull met een kapot differentieel en een beschadigde bodemplaat aan de kant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl