Na de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl en Strade Bianche heeft Anna van der Breggen ook de Ronde van Vlaanderen gewonnen. "Dat vind ik echt heel tof. Dit is een van de mooiste wedstrijden om te winnen."

De 27-jarige renster van Boels-Dolmans reed kort voor de top van de Kruisberg weg bij een uitgedund peloton en legde de 27 kilometer naar de meet solo af. "Dat is wel een beetje mijn manier, zoals ik het moet doen", vertelde Van der Breggen na de finish.

"Het was best wel vroeg wat ik deed, maar ik wist dat het hoe dan ook goed zou zijn voor de ploeg. Daardoor werd het ook een zware wedstrijd en ik ben blij dat het is gelukt."

Ellen van Dijk, die de hele dag op de eerste rij had gereden, probeerde in haar eentje nog naar Van der Breggen toe te rijden. "Toen keek ik wel even achterom, want bij Ellen heb je wel een klein probleem", aldus Van der Breggen.

"Gelukkig kon ik mijn eigen tempo houden en zo hard mogelijk wegfietsen. Ik was namelijk alleen en dus had ik wel wat tijd nodig. Nu heb ik wel een Belgisch patatje verdiend!"

STER reclame