NOS SportAangepast

Hamilton nog niet klaar in Formule 1: wil zeker niet te vroeg stoppen

Boegbeeld Hamilton wil langer door in Formule 1

De Formule 1 na dit seizoen zonder boegbeeld en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton, het is eigenlijk ondenkbaar. Toch heeft de Brit zijn toekomst de afgelopen maanden enigszins ongewis gelaten. Tijdens een sponsorbijeenkomst verduidelijkt hij zijn plannen: "Ik wil zeker niet te vroeg stoppen."

"Na afloop van het seizoen ben je er even klaar mee en wil je niet meer racen. Maar dan ben je vooral aan vakantie toe", blikt Hamilton terug op zijn twijfels na afloop van het voorbije seizoen, waarin hij zijn vierde wereldtitel greep.

Maar hij jaagt op meer en is naar eigen zeggen nog niet klaar in de koningsklasse. "Ik wil zeker niet vroeg of zelfs te vroeg stoppen."

Formule 1-coureur Lewis Hamilton rijdt testrondjes in zijn nieuwe Mercedes

"Ik weet alleen niet precies wanneer mijn tijd voorbij is. Ik zou kunnen doorgaan tot mijn veertigste, al zal dat waarschijnlijk niet gebeuren. Het zou ook om één of twee jaar kunnen gaan. De vraag is vooral: heb ik dan nog steeds dezelfde motivatie voor een nieuw seizoen? Dat kan ik nu nog niet zeggen."

Hamiltons contract bij Mercedes loopt aan het eind van dit seizoen af. Hij wil graag bij het dominante team uit Brackley blijven, maar heeft geen haast met zijn contractverlenging. "Ik voel me heel relaxed. Er is geen druk vanuit het team en ook niet vanuit mezelf. Ik wil nog blijven racen. Er zal dus een nieuw contract moeten komen. Maar ik laat me daarbij niet door anderen leiden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl