Koeman zag geen 'draak' tegen Engeland

Aan de vooravond van het oefenduel tussen Nederland en Portugal, maandag in Genève, kijkt de Nederlandse bondscoach Ronald Koeman met bewondering naar de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo. Met twee treffers leidde die Portugal afgelopen vrijdag in blessuretijd naar een 2-1 oefenzege op Egypte.

"De hand van de meester", zegt Koeman. "Hij is een speler die altijd kan scoren, uit het niets, en heeft altijd een hoog rendement. Eigenlijk zijn er maar twee van dit soort spelers, Messi en Ronaldo. Wie weet krijgen wij ook ooit weer zo'n speler. Niemand weet dat."

Cristiano Ronaldo tijdens de training van Portugal in Genève EPA

Koeman gaat tegen Portugal verder op de weg die hij is ingeslagen tegen Engeland, toen hij startte met een 3-4-3-systeem. "We zijn niet meer de beste van de wereld, al een tijdje niet meer. Daarom moeten we met andere facetten resultaat halen en groeien. We moeten in het nieuwe systeem stappen maken. Dat wil ik morgen beter zien."

Duel met Engeland geen 'draak'

In de typering "draak van een wedstrijd", waarmee NOS-verslaggever Bert Maalderink refereerde aan het oefenduel van vrijdag met Engeland, kon Koeman zich na het terugkijken van de wedstrijd overigens niet vinden. "Het viel me erg mee. We hebben niet veel gecreëerd, maar Engeland ook niet."

Jasper Cillessen neemt tegen Portugal de plaats in van Jeroen Zoet onder de lat en Koeman verklapte dat ook Georginio Wijnaldum zal spelen. Verder wilde hij niks over de opstelling kwijt, maar het is duidelijk dat Koeman in de oefenduels veel spelers wil zien om uiteindelijk in september, wanneer de wedstrijden om de Nations League op het programma staan, de juiste keuzes te kunnen maken.

Koeman: wie weet krijgen wij ook ooit een Ronaldo

STER reclame