NOS VoetbalAangepast

Uitverkoren AZ-trio na telefoontje Koeman: een jongensdroom

AZ-trio stapt met grote glimlach van het trainingsveld na telefoontje van Koeman

Van de vijf debutanten in de definitieve selectie van het Nederlands elftal, spelen er drie bij AZ. Wout Weghorst, Guus Til en doelman Marco Bizot kregen vanochtend het verlossende telefoontje van bondscoach Ronald Koeman. Een paar uur later stapten ze met een grote glimlach van het trainingsveld.

"Een mooi nieuwtje", zegt Wout Weghorst, die bij de bekendmaking van de voorselectie vertelde dat hij niet had kunnen slapen van de spanning.

"Het is heel mooi dat ik bij de definitieve selectie zit. Dit is wel een jongensdroom, ja. Het is heel mooi dat ik dat doel nu heb bereikt. Ik heb ontzettend veel zin om me te gaan melden en iets moois neer te gaan zetten met elkaar."

'Niet zo goed gespeeld'

Voor Guus Til kwam de uitverkiezing wel als een verrassing. "Ik had er niet op gerekend. We hebben zondag niet zo goed gespeeld, en ik denk dat iedereen daar wel naar heeft gekeken. Ik dacht dat het er niet in zat."

Wout Weghorst kan tot twee keer toe juichen tegen Sparta

Doelman Bizot had wel rekening gehouden met een positief telefoontje van de bondscoach. "Ik was niet honderd procent overtuigd, maar ik had er wel vertrouwen in. Ik heb er hard voor gewerkt om erbij te komen. Ik heb er stiekem wel een beetje rekening mee gehouden. Fantastisch", aldus Bizot.

Juni 2009

De laatste keer dat er drie spelers van AZ bij de selectie van het Nederlands elftal zaten, was in juni 2009. Stijn Schaars, David Mendes da Silva en Ron Vlaar werden toen door Marco van Basten geselecteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl