Linda de Vries tijdens de NK afstanden afgelopen januari
NOS SchaatsenAangepast

Ook De Vries zet punt achter schaatsloopbaan

Net als teamgenoot Annouk van der Weijden zet ook Linda de Vries een punt achter haar schaatsloopbaan. Op de WK afstanden in 2012 werd de rijdster van Team Plantina wereldkampioen met de achtervolgingsploeg en pakte ze brons op de 1.500 meter.

De 30-jarige De Vries richtte zich vooral op het allrounden en werd een keer tweede (2013) en derde (2015) op de EK. Op de WK allround bleef een medaille uit: ze werd drie keer vierde.

"Schaatsen is het mooiste leven dat er is, maar ik heb prestaties nodig om het leuk te blijven vinden. Ik had mezelf aan het begin van dit seizoen een paar doelen gesteld en als je die allemaal niet haalt, is dat niet leuk", aldus De Vries.

"Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik veel heb moeten laten voor mijn schaatscarrière, ik heb altijd alles gegeven. Maar het is goed zo. Ik kijk trots terug op mijn carrière met hele mooie hoogtepunten."

De Vries' ploeggenote Van der Weijden, die in Pyeongchang nipt vierde werd op de 5.000 meter, maakte gisteren bekend te stoppen na de WK allround van komend weekend in Amsterdam. De Vries staat voor dat toernooi nog reserve.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl