NOS SportAangepast

Blessure nekt Nadal in meeslepend gevecht met Cilic

Marin Cilic heeft net als in 2010 de halve finales van de Australian Open bereikt. De Kroaat zag Rafael Nadal in de vijfde set opgeven. Cilic leidde toen met 3-6, 6-3, 6-7 (5), 6-2, 2-0.

Nadal en Cilic stonden voor de zevende keer tegenover elkaar. De Kroaat (6) had in 2009 de eerste ontmoeting gewonnen, maar in de vijf daaropvolgende duels stond de Spanjaard maar één set af.

Ditmaal leverde de wedstrijd tussen de constant beukende Cilic en de geweldig verdedigende Nadal een heerlijk gevecht op. De Kroaat probeerde in de rally met harde klappen de overhand te krijgen. Nadal haalde veel terug en excelleerde geregeld met fraaie winners.

Marin Cilic gedreven in zijn kwartfinale tegen Rafael Nadal

De nummer één van de wereld had in de eerste set aan één break genoeg en kwam ook in de tweede een break voor (3-2) nadat Cilic na een aanvaring met de scheidsrechter een dubbele fout op breakpoint had geslagen.

Cilic zette z'n boosheid om in prachtig agressief tennis en won met vier games op rij de set.

Rafael Nadal in zijn kwartfinale tegen Marin Cilic

In de spannende derde set miste Nadal op 5-4 een setpunt, maar in de tiebreak sloeg hij alsnog toe: 7-5. De Spanjaard kreeg in de vierde set echter last van een bovenbeenblessure. Hij liet zich wel behandelen, maar kon niet goed meer bewegen.

Hij probeerde het nog wel, maar zag na een vroege break in de vijfde set het kansloze van zijn missie in.

Cilic stuit op Edmund

Cilic stuit in de halve finales op Kyle Edmund. De ongeplaatste Brit boekte een verrassende overwinning op Grigor Dimitrov, de Bulgaarse nummer drie van de wereld: 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl