NOS SportAangepast

Sjarapova te sterk voor Maria, moeizame zege Halep

Maria Sjarapova heeft een succesvolle rentree gemaakt op de Australian Open. De winnares van 2008 veegde met 6-1, 6-4 de Duitse Tatjana Maria van de baan.

Sjarapova, die door een dopingschorsing er vorig jaar niet bij was in Melbourne, begon sterk en imponeerde met ferme slagen op de baseline.

Pas in de tweede set beet Maria (WTA-47) van zich af en nam ze een 3-1 voorsprong. Sjarapova, nu 61ste op de ranglijst, had andere plannen en won vijf van de volgende zes games.

Kraker tegen Kerber?

Voor Sjarapova wacht mogelijk in de derde ronde een kraker tegen de in vorm verkerende Angelique Kerber. De als 21ste geplaatste Duitse en oud-nummer een won met 6-0, 6-4 van landgenote Anna-Lena Friedsam.

Kerber, in 2016 winnares in Melbourne, is nu al tien wedstrijden op rij ongeslagen.

Angelique Kerber

Simona Halep moest knokken voor de winst tegen de pas zeventienjarige Destanee Aiava: 7-6 (5), 6-1.

De Australische, die van de organisatie een wildcard had gekregen, schoot vol enthousiasme uit de startblokken en nam brutaal een 5-2 voorsprong door Halep op Serena Williams-achtige winners te trakteren. Dat ging echter ook gepaard met een hoop fouten,waardoor Halep de schade kon repareren.

Het was even schrikken toen de mondiale nummer één aan het begin van de tweede set door haar enkel ging, maar na een behandeling trok Halep de partij snel naar zich toe. Ze treft Eugenie Bouchard uit Canada in de tweede ronde.

Petra Kvitová is niet opgewassen tegen Andrea Petkovic

Voor Petra Kvitová viel het doek. De als 27ste geplaatste Tsjechische boog in een thriller met 3-6, 6-4, 8-10 voor Andrea Petkovic.

De tweevoudig winnares van Wimbledon kwam in het derde bedrijf terug van 0-4, maar verzuimde vervolgens twee keer de partij uit te serveren.

Veertiende nederlaag op rij

Ook Kristina Mladenovic ging direct onderuit. De Française verloor met 3-6, 2-6 van Ana Bogdan. Verrassend is de nederlaag van de als elfde geplaatste Mladenovic niet. Ze boekte juli vorig jaar haar laatste zege en leed nu haar veertiende nederlaag op rij.

Garbiñe Muguruza, die vorige week met een dijbeenblessure opgaf in Sydney, won met 6-4,6-3 van Jessika Ponchet. Vorig jaar haalde de Spaanse de kwartfinales in Melbourne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl