NOS SportAangepast

Hogenkamp direct uitgeschakeld in Melbourne na offday

Richèl Hogenkamp is in de eerste ronde op de Australian Open roemloos uitgeschakeld. De speelster uit Doetinchem verloor kansloos van de Spaanse Lara Arruabarrena: 6-1, 6-2.

Richèl Hogenkamp slaat een backhand in haar duel met Arruabarrena in Melbourne

"Ik neem het mezelf kwalijk dat ik niet goed heb gespeeld", zei Hogenkamp na haar nederlaag. "Maar dat is niet iets waarvoor je kunt kiezen op de baan. Ik heb weinig gewonnen de afgelopen tijd en heb hier veel meer op de trainingsbaan gestaan dan dat ik wedstrijden heb gespeeld."

Hogenkamp kreeg in de openingsgame nog twee breekpunten op de service van de nummer 87 van de wereld, maar daarmee was alles gezegd.

De Nederlandse zat vanaf het begin niet goed in de partij, raakte daardoor gefrustreerd en hielp daardoor de geduldig spelende Spaanse in het zadel.

Hogenkamp leek op 1-3 in de tweede set even aan te klampen, maar Arruabarrena won de game op haar tandvlees, waarmee het verzet van de mondiale nummer 108 was gebroken. Bij het eerste matchpoint was het direct raak voor de Spaanse.

"Er was geen moment dat ik het gevoel had dat de wedstrijd aan het draaien was of dat ik het idee had dat zij onzekerder werd", analyseerde de Nederlandse haar kansen.

"Nu is het zaak snel naar huis te gaan en hard te blijven werken. Het vertrouwen krijg ik alleen maar terug door wedstrijden te winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl