In de laatste dagen van 2017 kiezen de verslaggevers van NOS Sport de reportage van eigen hand die ze het meest is bijgebleven dit jaar. Vandaag: Martin Vriesema. Hij hoopt op dezelfde manier oud te worden als biljarter Raymond Ceulemans.

Raymond Ceulemans, een leven gewijd aan de keu

"Toen de bureauredacteur mij belde voor een reportage over Raymond Ceulemans vanwege diens 80ste verjaardag, was mijn eerste gedachte: is die nog wel onder ons? 'Jazeker, en hij is nog altijd actief ook!', luidde het antwoord."

"Na het telefoontje snel even op internet gekeken. Raymond Ceulemans, geboren in 1937. Hij veroverde al in 1963 zijn eerste wereldtitel in het driebanden. In totaal werd hij 35 keer wereldkampioen en 48 keer was hij de beste van Europa. Hoezo een fenomeen?"

"In Lier, iets ten zuid-oosten van Antwerpen, vertelde hij over zijn liefde voor de sport. Met zijn zonen en kleinzonen speelt hij nog altijd in de hoogste Belgische klasse. Ondertussen maakte hij de ene carambole na de andere. Achteloos bijna."

"Hij is een levensgenieter, deze topbiljarter. Icoon, man van twee eeuwen. De tijd heeft amper grip op hem. Zo willen we allemaal oud worden."

STER reclame