In de laatste dagen van 2017 kiezen de verslaggevers van NOS Sport de reportage van eigen hand die ze het meest is bijgebleven dit jaar. Vandaag: Bert Maalderink. Hij had bondscoach Dick Advocaat tuk door de uitslag van Zweden-Luxemburg (8-0) goed te voorspellen.

Advocaat neemt de 8-0 van Bert Maalderink niet serieus

"Vrijdagmiddag 29 september leek mijn reportage over het Nederlands elftal een gewoon huis-, tuin- en keukenstukje. Zaterdagavond 7 oktober bleken veertig seconden uit dit verslag miraculeus voorspellend te zijn geweest."

"De feiten. Dick Advocaat maakt tijdens een persconferentie zijn selectie bekend voor de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden. Uit tegen Wit-Rusland en thuis tegen Zweden. De bondscoach heeft er nog wel vertrouwen in dat het Nederlands elftal tweede wordt in de groep en de play-offs haalt. Ik niet."

"Oké. Beide duels winnen lukt misschien, maar het mindere doelsaldo ten opzichte van Zweden zal Oranje uiteindelijk de das omdoen. Het is aan dovemansoren gericht. Advocaat denkt dat een doelpuntenjacht in Wit-Rusland niet nodig is."

"Vooraf vindt hij een 1-3 overwinning een goed resultaat. Als ik daartegen inbreng dat er veel meer doelpunten nodig zijn omdat Zweden weleens met 8-0 van Luxemburg kan winnen, reageert Advocaat als door een adder gebeten. 'Die winnen niet met 8-0. Wat is dat nou voor stomme vraag?', zegt hij."

Paranormaal gesprek

"Hoe het afliep, weten we allemaal: Wit-Rusland-Nederland 1-3, Zweden-Luxemburg 8-0. Dichter bij een wonder kom ik waarschijnlijk nooit meer. Direct na de 8-0 ontplofte mijn telefoon en werd ik bedolven onder berichtjes. Het fragment ging viral, wat ik trouwens een beetje een viezig woord vind."

"Vanuit allerlei uithoeken van de wereld verkneukelden en verbaasden mensen zich over ons paranormale gesprek. Advocaat zelf zei er dit over: 'Bert heeft er een betere kijk op dan ik'. Helder gezien."

STER reclame