NOS SportAangepast

Handbalsters onder de indruk van Noorwegen, maar niet bang

Noorwegen kan met recht een Angstgegner worden genoemd van de Nederlandse handbalsters. Op de drie laatste grote toernooien waren de Noorse vrouwen telkens te sterk voor Oranje. Vanavond is Noorwegen in Hamburg de tegenstander in de halve finales van het WK. Estavana Polman en Tess Wester zijn onder de indruk van Noorwegen, maar zeker niet bang.

Handbalster onder de indruk van Noorwegen, maar niet bang

In de kwartfinales maakten de Noorse vrouwen korte metten met olympisch kampioen Rusland (34-17). "Ik had niet verwacht dat Noorwegen het zo makkelijk zou krijgen", vertelt keepster Wester. "Ik denk wel dat Noorwegen echt een goede dag had en Rusland ook wel een beetje pech."

Het Noorse geweld ten spijt zien Wester en Polman wel degelijk kansen om te winnen. "Ik denk dat je niet met hen mee moet gaan rennen", stelt Polman. "Daar zijn ze heel sterk in. We moeten slim spelen en vooral geduldig. De momenten afwachten om snel te spelen."

"We moeten ervoor zorgen dat we een goede dekking spelen, zodat zij niet goed in de wedstrijd komen", aldus Wester. "En dan kunnen wij er met snelheid overheen gaan."

Tevreden Noren

Na afloop van de galavoorstelling tegen Rusland waren de Noorse speelsters uiteraard zeer tevreden over hun eigen spel. "Ik heb er geen woorden voor, we waren zo goed", zei sterspeelster Nora Mørk. En routinier Heidi Løke: "Als we zo spelen, zijn we heel lastig te verslaan."

Wester ziet daar wel een voordeel in. "Ik ben blij dat ze zo van zichzelf onder de indruk waren. Laat ze maar denken dat ze goed zijn, want dan komen wij", lacht de doelvrouw. "Maar als je een supergoede wedstrijd speelt tegen Rusland, waarvan ze op de Spelen in Rio nog hebben verloren, dan snap ik dat je zo reageert."

Goed gevoel

Voor Nederland wordt het weleens een keer tijd om van Noorwegen te winnen. De Noorse vrouwen waren te sterk in de WK-finale van 2015, de troostfinale van de Olympische Spelen in 2016 en de EK-finale van vorig jaar.

"Je verliest een paar keer op rij van ze in een grote wedstrijd. Natuurlijk zit dat in je achterhoofd", zegt Polman. "Maar er is ook ooit een wedstrijd dat het omkeert, toch? Dus daar gaan we voor."

Wester sluit zich daarbij aan. Ze roept de maar nipt verloren EK-finale (30-29) van vorig jaar in herinnering. Daar hebben we een goed gevoel aan overgehouden, omdat we die wedstrijd ook hadden kunnen winnen. We zijn zeker ook niet bang voor ze. Maar je weet wel dat je de beste pot uit je leven moet spelen om van Noorwegen te kunnen winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl