De Formule 1 zal ook in de toekomst bestaan uit teams met hun eigen unieke bolides. Dat heeft de nieuwe commercieel directeur van Liberty Media, Chase Carey, bekendgemaakt.

De Ferrari's in Monaco AFP

De eigenaar van de koningsklasse in de autosport hoopt dat de Formule 1 zuiniger gaat leven en wil dat de motoren eenvoudiger, goedkoper en luidruchtiger worden.

Die plannen schoten vooral bij Ferrari in het verkeerde keelgat. De Italiaanse renstal vreesde dat de Formule 1 zou veranderen in een eenheidsworst en dreigde zelfs met vertrek.

Geldverslindend circus

Carey heeft nu uitgelegd dat de plannen vooral bedoeld zijn om de kosten te drukken in het geldverslindende circus, waarin Ferrari jaarlijks een slordige 260 miljoen euro uitgeeft.

"We willen niet dat de hoeveelheid geld die een team in de Formule 1 steekt, het succes bepaalt. De teams moeten hun middelen efficiënter inzetten en alle teams moeten het gevoel krijgen dat ze kunnen strijden om de titel", aldus de Amerikaan.

Hij benadrukte nogmaals dat Ferrari niet hoeft te vrezen dat de Formule 1 gaat lijken op de bijvoorbeeld de Nascar in de Verenigde Staten, waarin identieke auto's tegen elkaar racen.

STER reclame