Daniil Kvyat
NOS SportAangepast

Toro Rosso zet Kvyat buiten de deur

Na 74 grands prix lijkt de Formule 1-carrière van Daniil Kvyat al voorbij. De Rus zal dit jaar niet terugkeren bij Toro Rosso, zegt Helmut Marko, adviseur bij Red Bull Racing en Toro Rosso. En ook volgend jaar is er geen plaats bij de renstal voor de Rus.

Vorige maand raakte de 23-jarige Kvyat wegens zijn povere prestaties zijn stoeltje al tijdelijk kwijt aan Pierre Gasly. Afgelopen weekend keerde Kvyat even terug voor de GP van de Verenigde Staten, omdat Gasly in Japan moest racen.

De Nieuw-Zeelander Brendon Hartley maakte daarop zijn debuut en werd verdienstelijk dertiende. Hartley en de Fransman Gasly maken het seizoen af voor de Italiaanse renstal.

Red Bull staat niet bekend om tact en geduld. Als je niet presteert, lig je er zo uit.

verslaggever Louis Dekker

"We hebben niet de indruk dat Kvyat zich op lange termijn genoeg kan verbeteren", zegt Marko.

Spanje 2016: winst Verstappen na degradatie Kvyat

Kvyat debuteerde in 2014 in de Formule 1 voor Toro Rosso, een jaar later promoveerde hij al naar Red Bull Racing waar hij teamgenoot werd van Daniel Ricciardo. Zijn beste resultaat was de tweede plaats in de Grand Prix van Hongarije.

In 2016 verloor hij zijn zitje al na vier races aan Max Verstappen, die in Barcelona vervolgens verraste met zijn eerste GP-zege.

Mei 2016: Daniil Kvyat en Max Verstappen, die een stuk vrolijker kijkt

Autosport-verslaggever Louis Dekker is niet verrast door het aanstaande vertrek van de Rus uit de Formule 1. "Kvyat is blijven hangen op zijn beginniveau. Ricciardo en Verstappen maakten gehakt van hem en ook Carlos Sainz was hem dit jaar de baas."

"Bovendien staat Red Bull niet bekend om tact en geduld. Als je niet presteert, lig je er zo uit. Los daarvan is Kvyat ook minder van waarde als uithangbord."

"Het is geen jongen die van de televisie spat in interviews, zoals Ricciardo. Dat klinkt onbelangrijk, maar in de Formule 1 is het cruciaal dat je jezelf goed neerzet en verkoopt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl