Ross Brawn in 2013 in dienst van Mercedes
NOS SportAangepast

F1-baas Brawn wil discussie na inhaalactie Verstappen

Ross Brawn, de hoogste baas van de Formule 1, heeft de veelbesproken inhaalactie van Max Verstappen in Austin aangegrepen om een discussie te openen. Hij wil in de toekomst tot betere besluitvorming komen tijdens F1-races.

"Als het stof is neergedaald is het goed om met alle betrokken partijen te kijken naar dit soort situaties als bij Max Verstappen. Dus met de autosportbond FIA en de teams", zegt Brawn op de officiële website van de Formule 1.

"In alle andere sporten wordt het gebruik van technologie steeds belangrijker. Daardoor kunnen scheidsrechters steeds beter beslissingen nemen. Zelfs in het voetbal is nu een systeem geïntroduceerd. Dat doen ze in Duitsland en Italië bijvoorbeeld. In de Formule 1 gebruiken we al zeer goede beeldtechnologie voor beslissingen, maar ik denk dat we moeten kijken hoe het beter kan."

Max Verstappen in Austin

Verstappen ging zondag in de Formule 1-race in Austin met een gewaagde actie in een van de laatste bochten Kimi Räikkönen voorbij en finishte zo als derde. De wedstrijdleiding bestempelde die actie echter als onreglementair en gaf Verstappen een tijdstraf van vijf seconden waardoor hij zijn podiumplaats weer verloor. Verstappen kwam tijdens de inhaalmanoeuvre met vier wielen buiten de baan. En daar staat een straf op.

De kwaliteiten van Verstappen staan voor Brawn overigens buiten kijf. "De prijs van 'coureur van de dag' in Austin was volledig verdiend. Het onderstreept maar weer het enorme talent van Max."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl