NOS SchaatsenAangepast

Kramer: uiteindelijk moet het tien seconden sneller

Kramer: ik rijd vrij eenvoudig die 6.16

Wie de race niet heeft gezien en alleen naar de uitslag zou kijken, zal denken dat de strijd om goud op de 5.000 meter bij de KPN NK afstanden spannend was. Sven Kramer verzekerde zich echter zonder noemenswaardige problemen van zijn tiende nationale titel op zijn favoriete afstand.

Kramer won in 6.16,15 en Jorrit Bergsma werd tweede in 6.17,16. "Ik rijd die 6.16 relatief makkelijk", geeft Kramer toe. "Het doet evengoed wel pijn, hoor. Het is niet zo dat het vanzelf gaat. Het moet allemaal ook nog beter. Ik moet zeggen: een 1.500 meter gisteravond en nu de 5.000 meter... dat is niet ideaal. Het is oké, ik klaag niet. Het is even om aan te geven dat het niet vanzelf gaat."

Hoewel Kramer zonder problemen goud pakte, weet hij ook dat deze tijd niet genoeg is voor de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. "Uiteindelijk moet het tien seconden sneller op een laaglandbaan. Het is niet reëel om dat nu al te verwachten. Je wil graag op je best zijn tussen Kerst en Oud en Nieuw", verwijst Kramer naar het olympisch kwalificatietoernooi van eind december.

Kramer gaat de komende weken mogelijk niet het volledige programma afwerken. "In eerste instantie wil ik alles rijden. Maar ik ga wel keuzes maken en ik kijk van weekend tot weekend wat het beste is. Ik sla liever niets over, maar als het beter is, dan zou het kunnen. Dat laat ik nog even in het midden."

Bergsma, Kramer en Kooiman

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl