De teleurstelling droop van het gezicht van Arjen Robben na de 3-1 overwinning van Oranje in Wit-Rusland. De captain besefte dat de zege in Borisov bij lange na niet genoeg was om de opmerkelijke 8-0 zege van Zweden op Luxemburg te compenseren.

Robben gooit handdoek: dit doet pijn

"Dit doet heel veel met mij. Dit doet pijn, het hoort helaas bij de sport", besefte Robben dat hij nu voor een vrijwel onmogelijke opdracht staat om met Oranje het WK nog te halen.

De aanvaller kon zijn oren niet geloven toen hij hoorde hoe concurrent Zweden het ene na het andere doelpunt maakte tegen Luxemburg. "Je hoort op een gegeven moment dat het 8-0 is geworden. Dat is een dikke dreun."

"Na het resultaat van Zweden kun je niets anders dan hier met de borst vooruit voetballen, maar 8-0 winnen in Wit-Rusland, dat kan niet. En thuis nog 6-0 winnen van Zweden, dat gaat niet", benadrukte hij.

Arjen Robben druipt af na de wedstrijd tegen Wit-Rusland ANP

Volgens Robben heeft Oranje in Borisov zich niet van zijn beste kant laten zien. "Belangrijk is dat we in de eerste helft de kansen niet hebben afgemaakt. Het is anders als je met een 3-0 voorsprong de rust ingaat, maar na rust leek het alsof het allemaal wat wegzakte bij ons.

'Einde interlandcarrière? Eerst Zweden'

De 95-voudig international wilde ondanks het onbevredigende resultaat nog niets kwijt over het eventuele einde van zijn interlandloopbaan. "Eerst Zweden, dan zien we verder."

Ryan Babel, die tegen Wit-Rusland na zes jaar zijn rentree bij Oranje maakte, heeft eveneens weinig hoop op een goede afloop voor Oranje. "Hopelijk kunnen we het dinsdag tegen Zweden goed afsluiten voor onszelf, voor het publiek en voor Nederland."

Babel: op dit moment is dit het niveau

"Het wordt een hele lastige opgave, maar laten we van het positieve uitgaan", hield Vincent Janssen nog een sprankje hoop. "Ik denk dat er gekkere dingen in het voetbal zijn gebeurd. Daar moeten we ons aan vasthouden."

"Natuurlijk is de kans klein, maar zolang de mogelijkheid er is moet je ervoor gaan. We zullen de wedstrijd tegen Zweden toch moeten spelen."

Janssen houdt nog sprankje hoop

STER reclame