NOS SportAangepast

Verhofstad debuteert met vierde plaats op WK

Turner Bram Verhofstad is op de WK in Montreal knap als vierde geëindigd in de finale op vloer. De wereldtitel ging voor de derde keer naar Kenzo Shirai, die zowel in de kwalificatie als de finale een klasse apart was: 15,633.

Debutant Verhofstad turnt prima oefening in vloerfinale

De 22-jarige Verhofstad kan terugkijken op een prima oefening. De WK-debutant imponeerde met zijn schroeven, hoefde slechts enkele keren een 'na-hup' toe te staan en bleef met 14,333 maar 0,167 van het brons verwijderd.

De medaillewinnaars van de Spelen in Rio ontbraken in de finale .Kampioen Max Whitlock en Arthur Nory (brons) bleven in de kwalificaties steken en Diego Hypolito (zilver) was er niet bij.

Whitlock prolongeert titel op voltige

Whitlock haalde op voltige wel de finale en verdedigde daarin met succes zijn wereldtitel. De Brit, die in Rio ook op dit onderdeel goud won, verwees met 15,441 punten David Beljavskij naar het zilver.

Het brons was een prooi voor Xiao Ruoteng, die eerder deze week al wereldkampioen op de meerkamp werd.

Petrounias prolongeert titel op ringen

Ook in de vijfde en laatste finale van de dag (heren en dames) ging het goud naar de titelverdediger. Eleftherios Petrounias was net als in 2015 de beste op ringen.

De Griek bleef met 15,433 punten Denis Abljazin (15,333) voor.P etrounias won ook al goud op de EK van 2015 en 2017, de Spelen in Rio en de Europese Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl