Voor Jan Lammers was het snel duidelijk. Max Verstappen en Kimi Räikkönen hadden geen schuld aan de zware crash bij het begin van de Grand Prix van Singapore. De voormalig Formule 1-coureur legde in zijn analyse de fout meer bij Sebastian Vettel. "De enige die buitenproportioneel beweegt, is Vettel."

Lammers: Vettel geeft Verstappen geen ruimte

De crash had een enorme impact op de race in Singapore. Verstappen, Räikkönen en Vettel konden niet meer verder. Voor de Duitser van Ferrari was dat extra zuur, omdat zijn concurrent in de strijd om de wereldtitel, Lewis Hamilton, de race won en verder uitliep in het WK-klassement.

Half nat, half droog

De omstandigheden waren volgens Lammers lastig. "De baan is half nat, half droog. Niet iedereen stond op een perfect stukje asfalt. Daardoor kreeg je bij de start grote verschillen. De start van Max was niet heel goed, maar zeker ook niet slecht. Räikkönen heeft een geweldige start. Ik denk niet dat Verstappen en Vettel in de gaten hadden dat Räikkönen zo'n goede start had."

De Fin zette zijn auto snel naast het duo dat van de eerste startrij was vertrokken. "De focus van Vettel was niet lekker. Wat hij doet is gebruikelijk, maar niet op die manier. Als hij zijn actie in fases doet, had hij Max de ruimte gegeven om eruit te komen. Nu was het hoofd naar links, stuur naar links. Angstig gedrag."

Crash bij de start GP Singapore AFP

Ondanks de nieuwe tegenvaller wilde Lammers zondagavond niet spreken van een mislukt seizoen voor de Nederlandse Formule 1-coureur. "Hij rijdt gewoon goed. Alleen de resultaten zijn minder. Dat is jammer. Hij laat het hoofd na een tegenvaller niet hangen. Hij is reëel."

STER reclame