Van Vleuten pakt wereldtitel tijdrijden voor Van der Breggen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Annemiek van Vleuten is bij de WK wielrennen op de weg in Bergen (Noorwegen) wereldkampioene tijdrijden geworden. Het zilver ging in de race over 21,1 kilometer naar Anna van der Breggen. De Australische Katrin Garfoot veroverde net als vorig jaar het brons.

Van Vleuten gaf halverwege de tijdrit, na het klimmetje naar Birkelundsbakken, nog drie seconden toe op Van der Breggen. Maar in de afdaling boog de 34-jarige Wageningse haar achterstand om in een voorsprong van twaalf seconden op de finish. Garfoot was uiteindelijk achttien seconden langzamer.

Van Vleuten krijgt goud en regenboogtrui

Ellen van Dijk, de wereldkampioene van 2013 en vorig jaar winnares van zilver, begon matig (ze lag na 5,2 kilometer nog twintigste), maar na het klimmetje was ze al achtste en uiteindelijk werd ze vijfde op 0.52.

Van Vleuten werd dit jaar onder meer Nederlands kampioen tijdrijden en won La Course, de prestigieuze tweedaagse tijdens de Tour de France. Vorig jaar leek ze in Rio de Janeiro op weg naar de olympische titel, maar kwam ze zwaar ten val.

Van Vleuten: ik heb gewoon de regenboogtrui!
Van der Breggen: blij dat het Annemiek is
Uitslag tijdrit

STER reclame