Team Sunweb verrast met wereldkampioen tijdrijden Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sunweb heeft bij de WK op de weg in Bergen voor een verrassing gezorgd door wereldkampioen op de ploegentijdrit te worden. De Duitse ploeg met een flinke Nederlandse tint bleef de favorieten BMC en Team Sky voor.

Met Tom Dumoulin, Wilco Kelderman en Sam Oomen in de gelederen bleek Sunweb de tijdrit als beste ingedeeld te hebben. Na het eerste meetpunt stond de ploeg nog vierde, maar na de lastige klim was alleen BMC nog sneller.

Recept

Het recept voor de winst zat hem echter in de finale. Waar de andere ploegen met vier man ploeterden op het laatste stuk snelden zes renners van Sunweb als een trein naar de finish.

"Ik had echt zo iets; daar horen wij helemaal niet op de hoogste trede van het podium", aldus Dumoulin, die wel een verklaring heeft voor het verrassende succes. "Omdat we voor het eerst heel weinig verschil hadden tussen de renners. In andere jaren hadden we wel renners die erbovenuit steken, waaronder ik. Maar nu was ik één van de zes."

Spekenbrink

De andere drie ploeggenoten bij de ploeg van de Nederlandse teambaas Iwan Spekenbrink waren Michael Matthews, Lennard Kämna en de Søren Kragh Andersen.

Lotto-Jumbo eindigde als zevende.

STER reclame