Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen komt trainingen in Monza goed door

Max Verstappen is de vrije trainingen voor de Grote Prijs van Italië op het circuit van Monza goed doorgekomen. Hij zette de zesde en de vijfde tijd neer.

Verstappen was in de eerste training vrijwel even snel als Daniel Ricciardo, die de vijfde tijd neerzette. Het verschil met zijn Australische teamgenoot was zeven duizendsten.

'We staan waar we hadden verwacht te eindigen'

In de tweede training bleef Verstappen zijn teamgenoot wel voor, het verschil tussen beiden was ruim drie tienden in het voordeel van de Limburger.

"De auto voelde okay", laat Verstappen weten op zijn website. "Natuurlijk is de afstelling altijd te verbeteren, maar qua snelheid staan we waar we verwacht hadden te eindigen. Monza is met haar lange rechte stukken lastig voor ons. We maken er het beste van."

Mercedes sneller dan Ferrari

Het gat naar de Mercedessen bedroeg wel meer dan een seconde. De Fin Valtteri Bottas noteerde in de eerste training nog de tweede tijd achter Lewis Hamilton, in de tweede training was hij de snelste.

Sebastian Vettel (Ferrari), leider in de stand om de wereldtitel, zette twee keer de derde tijd neer. Ferrari aast zondag op de zege in de thuisrace. Dat gebeurde voor het laatst in 2010.

Vrijdagavond liet Verstappen bij Ziggo Sport weten dat hij met zijn Red Bull zaterdag bewust de derde kwalificatieronde niet zal halen, omdat hij in dat geval zondag zelf mag beslissen op welke banden hij start.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl