Veel opluchting bij Karolina Plisková na haar winst op Zhang Shuai
NOS SportAangepast

Plisková overleeft matchpoint, sterke Svitolina treft nu Keys

Karolina Plisková heeft zich met veel moeite bij de laatste zestien van de US Open geschaard. De mondiale nummer één versloeg de Chinese Zhang Shuai en overleefde zelfs een matchpoint: 3-6, 7-5, 6-4.

Plisková is in New York titelfavoriet, maar dan zal haar niveau omhoog moeten om een serieuze kans op haar eerste grandslamtitel te maken. De Tsjechische speelde fantasieloos en produceerde veel onnodige fouten (38).

Zhang laat kansen liggen

Zhang (WTA-26) kreeg in de tweede set bij 5-4 een matchpoint op eigen service en liet daarna bij 5-5 ook drie breekkansen liggen.

Ook een 2-0 voorsprong in de derde set mocht niet baten voor de Chinese. Leunend op haar service en harde groundstrokes knokte Plísková zich terug en zij sloeg wel toe op haar eerste matchpoint.

Jelina Svitolina na haar zege op Shelby Rogers

Jelina Svitolina bereikte voor het eerst in New York de vierde ronde. De 22-jarige Russin was met 6-4, 7-5 Shelby Rogers de baas.

Svitolina, die dit seizoen liefst vijf toernooien won, mocht bij 5-2 in de tweede set voor de winst serveren. Maar daarmee was het nog niet gedaan. Met een paar schitterende punten werkte Rogers drie wedstrijdpunten weg. En even leek ze de partij nog te kunnen keren, maar zover liet de nummer vier van de wereld het niet komen.

Keys sterkste in nachtpartij

Svitolina treft nu Madison Keys. Zij won met 2-6, 6-4, 6-1 van Jelena Vesnina en bracht zo het aantal Amerikaanse speelsters in de vierde ronde op vijf. Door het uitgelopen dagprogramma konden Keys en Vesnina pas rond middernacht aan hun partij beginnen.

Madison Keys juicht op de US Open

De winnende bal werd uiteindelijk om 1.45 uur geslagen en dat was net geen record voor een damespartij op Flushing Meadows. Vorig jaar won Keys namelijk om 1.48 uur van Alison Riske.

Vesnina, die in New York nog nooit de vierde ronde haalde, maar in 2014 wel het damesdubbelspel won, maakte het Keys lang lastig. Vanaf 4-4 in de tweede set won de Russin echter nog maar één game.

Vandeweghe verslaat Radwanska

Coco Vandeweghe haalde de laatste zestien ten koste van Agnieszka Radwanska. De Amerikaanse, die in acht pogingen nooit verder reikte dan de tweede ronde, wees de Poolse (10) met 7-5, 4-6, 6-4 terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl