Nederlandse hockeymannen flink onderuit tegen België Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse hockeymannen hebben maandagavond een historische EK-nederlaag geleden. In het Wagener Stadion in Amstelveen bleek België met maar liefst 5-0 te sterk voor de titelverdediger.

Na een fout van Sander de Wijn schoot Sebastien Dockier al snel de 1-0 binnen. Oranje creëerde daarna kans op kans, maar keeper Vincent Vanasch bleek onpasseerbaar.

Toen Jonas de Geus een tijdstraf kreeg, sloegen de Belgen hard toe: Dockier scoorde na een knappe actie en Thomas Briels mocht alleen op doelman Pirmin Blaak af nadat hij met een hoge bal vanaf de eigen helft was aangespeeld (3-0).

Oranje bleef het proberen, maar de ploeg van Caldas liet maar liefst elf strafcorners onbenut. Daardoor liepen bij Oranje de frustraties op en kregen enkele spelers ook tijdstraffen. België wist vervolgens nog twee keer te counteren en de eindstand op 5-0 te bepalen.

Afgelopen zaterdag won Oranje het eerste pouleduel nog met 7-1 van Spanje. Woensdag wordt de groepsfase afgesloten met een wedstrijd tegen Oostenrijk. Bij verlies zijn de EK voor de hockeymannen voorbij.

Stand in groep A

1. België2-6(9-1)
2. Nederland2-3(7-6)
3. Oostenrijk2-1(3-6)
4. Spanje2-1(3-9)

STER reclame