Sifan Hassan na de finale van de 5.000 meter
NOS SportAangepast

Blije Hassan: het ging echt heel makkelijk

Niets dan blijdschap voor Sifan Hassan na het veroveren van de bronzen medaille op de 5.000 meter. Daarmee sloot ze de WK atletiek in Londen met een goed gevoel af.

"Het ging echt heel makkelijk", vertelde Hassan na haar race. "Ik wist dat ik brons kon halen en ik ben echt hartstikke blij. Als ik in de toekomst meer ga trainen op de 5.000 meter krijg ik nog meer zelfvertrouwen op deze afstand."

Hassan: ik ben echt hartstikke blij

Hassan zag en sprak drie dagen lang niemand nadat ze het goud had verspeeld op de 1.500 meter en op de vijfde plaats met lege handen bleef. "Niemand mocht mijn chagrijnige gezicht zien."

Na die teleurstelling wist Hassan dan ook niet goed wat ze kon verwachten op de 5.000 meter. "Ik was heel erg onzeker, want op de 1.500 meter ging het niet goed. Maar in de eindsprint liep ik nog heel makkelijk, ik was niet aan het verzuren."

Hassan krijgt bronzen medaille in Londen

Hassan wist dat Ayana en Obiri er een snelle race van zouden maken. "Het ging eerst heel langzaam, maar de laatste negen rondjes gingen zij weg. Ik wist dat ze dat zouden doen, want anders kon ik winnen in de sprint. Nu ben ik superblij met brons."

Ook Krumins tevreden

Susan Krumins eindigde, zoals vaker in een grote finale, op de achtste plaats. Toch was ze tevreden na afloop. "Ik moest risico nemen in de finale en het ging op zich best wel goed. Ik heb alleen te veel energie verspild in de eerste kilometers."

Krumins: niet teleurgesteld met resultaat

"Dit was echt een langzame finale", aldus Krumins. "Het was echt wandelen, maar zo gaat dat in de finale. Ik kon in ieder geval mee, het ging op zich wel goed en ik ben niet teleurgesteld met dit resultaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl