Nadine Visser in actie tijdens de series van de 100 meter horden
NOS SportAangepast

Visser en Bakker naar halve finales 100 meter horden

Nadine Visser en Sharona Bakker zijn bij de WK atletiek in Londen tot de halve finales van de 100 meter horden doorgedrongen.

Visser deed dat op overtuigende wijze. Ze moest bij de eerste vier in haar serie eindigen voor directe plaatsing en dat lukte eenvoudig. Met 12,96 werd ze tweede. Visser werd eerder deze WK zevende op de zevenkamp en liep toen 12,85 op de 100 meter horden.

Visser overtuigt in series 100 meter horden

Visser sprak na afloop van een ontspannen race. "Enkele dagen herstel na een zevenkamp heb je wel nodig, dus ik ben zeer tevreden dat ik makkelijk liep en niet hoefde te pushen."

Bakker werd in haar race vijfde. Met 13,12 hoorde ze echter nog net tot de vier snelste verliezers. Bakker kon haar geluk niet op. Haar carrière is door de vele blessures aan met name haar achillespezen nooit tot volle wasdom gekomen. "Ik wil zo graag laten zien waartoe ik echt in staat ben. Dat is me eigenlijk nog nooit gegund", zei ze na afloop.

Eefje Boons redde het niet. Zij werd in haar heat zevende in 13,34. Boons claimde nog wel te zijn aangetikt door Mulern Jean uit Haïti en diende een protest in. Het protest werd echter korte tijd later afgewezen.

De halve finales staan vanavond (20.05 uur) op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl