NOS SportAangepast

WK als toetje voor pijnvrije Sintnicolaas

Vandaag begint tienkamper Eelco Sintnicolaas aan zijn tweede internationale wedstrijd sinds de desastreus verlopen Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De atleet moest daar de strijd al na het eerste onderdeel staken.

Wat volgde, was een lange periode van rust. Sintnicolaas brak na tien jaar met zijn coach. Beslissingen die hem verder hebben geholpen.

WK als toetje voor pijnvrije Sintnicolaas

"Het allerbelangrijkste was de vierenhalve maand rust die ik heb genomen. Ik heb wel een beetje aan hardlopen gedaan, en wat krachttraining. Daarnaast heb ik mij laten opereren aan mijn pols."

"Volgens mij gaat het nu goed. Ik merkte de afgelopen maanden dat ik na mijn warming-up fit was en geen zorgen had over mijn achillespezen. Dat gevoel is weggegaan."

Eelco Sintnicolaas verbeterde in Götzis het nationale record en haalt de WK-limiet

In mei maakte hij zijn rentree bij atletiekwedstrijden in het Oostenrijkse Götzis. Daar liet hij met een tweede plaats en een nationaal record zien nog altijd tot de wereldtop te behoren.

"Hoe gek het ook klinkt, mijn seizoen kan eigenlijk niet meer kapot en deze WK zie ik als een toetje. Natuurlijk zal ik er keihard voor vechten om zo hoog mogelijk te eindigen. Uiteraard wil ik meer, maar dat kan alleen als ik ervan geniet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl