Bernard Tomic AFP

Bernard Tomic en Daniil Medvedev zijn op Wimbledon gestraft voor hun wangedrag. Tomic moet ruim 17.000 euro betalen, omdat hij na zijn wedstrijd in de eerste ronde had toegegeven een blessure te hebben gesimuleerd.

De Australiër, die werd uitgeschakeld door Mischa Zverev, had bovendien gezegd dat hij zich tijdens zijn partij 'verveeld' had. "Ik was er mentaal niet helemaal bij", luidde zijn opvallende commentaar. "Ik weet niet hoe het komt, maar ik stond op de baan en verveelde me."

Voor Tomic had de affaire nog meer consequenties. Zijn racketsponsor Head liet weten het contract met de Australiër te beëindigen. "We zijn enorm in Bernard teleurgesteld. Zijn uitspraken staan haaks op onze beleving van het tennis, waar het gaat om passie, professionalisme en respect voor de sport", zo liet Head in een verklaring weten.

Daniil Medvedev AFP

Muntstukken

Medvedev gooide na zijn nederlaag in de tweede ronde tegen de Belg Ruben Bemelmans demonstratief enkele muntstukken richting de umpire. Voor die actie moet hij iets minder dan 17.000 euro betalen. Medvedev wilde na afloop van de wedstrijd niet zeggen waarom hij de muntjes had gegooid.

De Rus, die in de eerste ronde nog had gewonnen van de als vijfde geplaatste Stan Wawrinka, had vlak na de wedstrijd al wel zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag. "Het was in het heetst van de strijd. Ik weet niet waarom ik het deed."

STER reclame