Max Verstappen in de pitstraat in Bakoe EPA

Max Verstappen start zondag bij de Grote Prijs van Azerbeidzjan van de derde startrij. De Nederlander van Red Bull eindigde op het stratencircuit in Bakoe in de kwalificatie op de vijfde plaats. Mercedes domineerde de kwalificatie. Lewis Hamilton greep zijn 66ste polepositie in zijn carrière.

Verstappen maakt indruk in Azerbeidzjan. De jonge Nederlander was in beide trainingen op vrijdag de snelste. Zaterdag deed de Nederlandse Formule 1-coureur het ook goed in de slottraining, tot hij door een hydraulisch probleem de wagen aan de kant moest zetten.

Ook in de drie kwalificatiesessies zat Verstappen steeds voorin. In Q1 bezette hij achter Hamilton de tweede plaats, in kwalificatie twee noteerde de Red Bull-coureur de vierde tijd. Ook in die sessie was Hamilton duidelijk de snelste.

In het beslissende deel van de kwalificatie leek Verstappen lange tijd op weg naar de derde plaats met een tijd van 1.41,879. iets meer dan drie minuten voor het einde parkeerde zijn teamgenoot Daniel Ricciardo zijn wagen aan kant met een lekke achterband. De kwalificatie werd stilgelegd.

Na een korte onderbreking kon Verstappen zijn beste rondetijd niet meer verbeteren. Dat deden Hamilton en teamgenoot Valtteri Bottas wel. De Brit was zo snel (1.40,593) dat hij Bottas (1.41,027) nog van pole verdrong. Ook de Ferrari's van Kimi Räikkönen (derde) en Sebastian Vettel (vierde) passeerden Verstappen nog. De Nederlander was voor de vijfde keer dit seizoen wel sneller dan teamgenoot Ricciardo.

Uitslagen GP Azerbeidzjan

STER reclame