Arturo Vidal viert zijn goal tegen Kameroen

Sterk Chili wint, met de videoscheidsrechter in de hoofdrol

In het openingsduel in groep B van de Confederations Cup heeft Chili Kameroen van de mat gespeeld, maar de goals vielen pas in de slotfase: 2-0. Dat was mede te danken aan de videoscheidsrechter, die bij de wedstrijd in Moskou de hoofdrol opeiste.

De Chilenen kenden een bliksemstart en kregen in de eerste vijf minuten al twee enorme kansen. Kameroen-keeper Fabrice Ondoa, die de voorkeur kreeg boven Ajax-doelman Andre Onana, redde echter twee keer op briljante wijze.

Videomoment 1

Pal voor rust werd Ondoa toch gepasseerd, maar de goal van Eduardo Vargas werd door de video-scheidsrechter, na enige bedenktijd, afgekeurd wegens buitenspel. Dit tot ergernis van Chili, dat woedend de kleedkamer opzocht na het rustsignaal.

Hoofdrol voor videoscheidsrechter bij Chili-Kameroen

Pas in de slotfase van de tweede helft stelde Chili de zege veilig. Na een pass van superster Alexis Sánchez, die vanwege een enkelblessure op de bank begon, kopte de andere Chileense superster, Arturo Vidal, knap binnen.

Videomoment 2

In de extra tijd was Sánchez na een knappe solo op weg naar de 2-0, maar doordat hij te veel treuzelde kon zijn schot geblokt worden. Toch was het raak, want Vargas scoorde vanuit de rebound. Arbiter Damir Skomina keurde de goal aanvankelijk echter af vanwege buitenspel.

Daarop werd opnieuw de hulp ingeroepen van de videoscheidsrechter, die dit keer de goal van Vargas wel goedkeurde. Duitsland en Australië spelen maandag het tweede duel in groep B.