NOS SportAangepast

Nadal maakt haast van tiende titel op Roland Garros

Rafael Nadal blijft imponeren op Roland Garros. De negenvoudig kampioen drong een dag na zijn 31ste verjaardag door tot de kwartfinales door Roberto Bautista Agut met 6-1, 6-2, 6-2 te verslaan.

Nadal geeft ook tegen Bautista een masterclass

Nadal stond vrijdag in een masterclass graveltennis maar één game af tegen de Georgiër Nikoloz Basilasjvili. Ondanks de duidelijke cijfers had de Spanjaard het ditmaal een stuk lastiger.

Bautista, de nummer 18 van de wereld, vocht voor wat hij waard was en liet bij vlagen uitstekend tennis zien. Toch kon hij Nadal nooit pijn doen. De veertienvoudig grandslamwinnaar haalde nagenoeg alles terug en was met name met zijn forehand weer prima op dreef.

Nadal speelt in de kwartfinales weer tegen een landgenoot: Pablo Carreno. Die sloeg in een zinderende partij tegen de als vijfde geplaatste Canadees Milos Raonic pas op zijn zevende matchpoint toe: 4-6, 7-6 (2), 6-7 (6), 6-4, 8-6.

Carreno wint meeslepend gevecht van Raonic

Raonic, die de drie eerdere duels met Carreno had gewonnen, had met zijn mokerslagen vanaf de baseline het initiatief in de rally's. Dat was ook duidelijk te zien in statistieken. Zo sloeg Raonic twee keer zo veel winners (92 om 46), maar maakte hij drie keer zo veel onnodige fouten (84 om 28).

De Spanjaard miste in de zinderende ontknoping op 5-4 drie matchpoints op eigen service. Vier games later was het op zijn zevende matchpoint wel raak.

Monfils profiteert

De Fransman Gaël Monfils bereikte de vierde ronde na een opgave van zijn landgenoot Richard Gasquet. Monfils leidde zaterdag met 6-5 toen het duel werd afgebroken wegens regen.

Hij pakte een dag later de set, maar miste op 5-5 twee breekkansen en zag Gasquet een game later wel toeslaan. Die liet zich daarna echter aan een bovenbeenblessure behandelen. Hij ging nog door, maar staakte op 3-4 de strijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl