Richèl Hogenkamp heeft haar debuut op Roland Garros opgeluisterd met een knappe overwinning. Ze won in de eerste ronde van de Servische oud-nummer één van de wereld, Jelena Jankovic: 6-2, 7-5.

Hogenkamp verrast tegen oud-nummer één van de wereld

Hogenkamp, die door haar zege de top-100 binnendringt, forceerde in de eerste set op 2-1 een break met een backhandwinner en op 5-2 na een mislukte forehand van de Servische nummer 63 van de wereld. In de tweede set poetste ze bij 2-3 een vroege break weg dankzij een ferme forehand, die ze later ook op haar eerste matchpoint produceerde.

Hogenkamp, die via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikte, haalde voor de derde keer de tweede ronde van een grandslamtoernooi. In 2015 lukte dat op Wimbledon en een jaar later bij de US Open.

Emoties

"Beter had niet gekund. Dit betekent heel veel voor me. Ook dat mijn moeder hier is", zei Hogenkamp na de wedstrijd. Haar moeder is ernstig ziek. "Ik ben zelf niet zo heel emotioneel, maar op matchpoint gingen er veel gedachten door me heen."

Hogenkamp na prachtdebuut: beter had niet gekund

In aanloop naar Roland Garros won de Doetinchemse twee kleine toernooien. Ze barst van het zelfvertrouwen. "Ik krijg alleen maar meer energie. Meer vertrouwen kan ik bijna niet hebben."

In de volgende ronde wacht de Belgische Elise Mertens, die in drie sets de als 24ste geplaatste Australische Daria Gavrilova de baas was: 7-6, 1-6, 6-4.

STER reclame