De Boer: rode kaart sloeg nergens op

De frustratie droop er vanaf bij Ajax-coach Frank de Boer na het verloren duel met AZ.  De directe rode kaart van Niklas Moisander halverwege de tweede helft was volgens hem het breekpunt. 

"Het was niet eens een overtreding. Je moet je zelfs afvragen of het wel een vrije trap is", foeterde De Boer na afloop. "Het is een normaal duel dat miljoenen keren voorkomt. Het slaat helemaal nergens op..."

"In het voetbal tellen die rotpunten"

Ondanks de nederlaag was De Boer tevreden over het spel van zijn team in de eerste helft. "Ik zag lichtpuntjes, een Ajax dat mooie aanvallen liet zien, dat stemt wel tevreden. AZ zat niet goed in de wedstrijd."

"Maar in het voetbal tellen die rotpunten", besefte de coach. "We zitten in een moeilijke periode. Wij moeten zorgen dat we weer in ons spel komen, niet alleen voor 45 minuten, maar voor 90 minuten."

"Goede indruk Sinkgraven"

De Boer was positief gestemd over het debuut van aankoop Daley Sinkgraven. "Hij heeft over het algemeen een goede indruk achtergelaten. Hij maakte goede keuzes in het veld, alleen jammer dat het geen punten opleverden."

STER reclame