Stegeman: pijnlijk en vervelend, maar niet boos

Menig trainer in het betaald voetbal steekt in zo'n situatie de woede en teleurstelling niet onder stoelen of banken. De scheidsrechter moet het dan vaak ontgelden. Zo niet bij Heracles-trainer John Stegeman.

Hij zag een naderende overwinning op FC Groningen in de slotfase in rook opgaan toen scheidsrechter Jeroen Sanders over het hoofd zag dat de bal vlak voor de gelijkmaker over de achterlijn was geweest. Maar Stegeman liet zich na afloop niet gaan.

Rustig

"Het is pijnlijk, vervelend als je op zo'n manier verliest. Ik was even boos, maar we moesten in de wedstrijd direct weer verder. Nu ben ik rustig, want ik kan er toch niets meer aan veranderen", aldus de trainer.

"De scheidsrechter en zijn assistenten doen het ook niet expres. De scheids kwam na afloop naar me toe. Hij bood zijn excuus aan. 'Sorry, ik zag het niet', zei-ie. Dat is positief, dat-ie zijn fout toegeeft."

Stegeman was tevreden over zijn ploeg. "Het is jammer dat je zo verliest. We hebben goed gespeeld. Ik was even bang dat we na de 1-1 terug zouden vallen, maar we hebben ons toen goed opgericht. We waren vanavond de betere ploeg." 

Arbiter Sanders: bal lijkt over de lijn te zijn

STER reclame