Willem II in slotfase langs Utrecht

• ANP Pro Shots
    FC Utrecht druipt af in Tilburg
    Kou en teleurstelling bij Sebastian Haller

Willem II heeft op eigen veld met 1-0 gewonnen van FC Utrecht en nadert daardoor het linkerrijtje in de eredivisie. Het was de eerste thuiszege van Willem II op FC Utrecht in de competitie sinds 19 augustus 2006, toen het met 2-1 won.

Utrecht speelde vanaf het begin behoudend en liet het initiatief aan Willem II. De Tilburgers waren in de eerste helft dankzij zwak verdedigen van de bezoekers enkele keren dicht bij succes, maar verzuimden hun kansen te verzilveren.

Fouten niet afgestraft

Nadat Mark Diemers zich de bal had laten ontfutselen, verscheen Robbie Haemhouts oog-in-oog met Robbin Ruiter, maar zijn schot was te zwak om de doelman te verschalken. En na geschutter van Timo Letschert, kreeg Samuel Armenteros een niet te missen kans, die hij toch om zeep hielp. Na Ruiter omspeeld te hebben, had hij de bal van dichtbij voor het inschieten, maar zag hij zijn inzet op de lijn gekeerd worden door Ramon Leeuwin.

Utrecht moest het aanvankelijk hebben van een enkel speldenprikje. Zo probeerde Letschert het van grote afstand, maar zijn schot was een gemakkelijke prooi voor doelman Kostas Lamprou. Pas in de 43ste minuut was de eerste uitgespeelde kans een feit. Yassin Ayoub verzuimde echter een combinatie met Edouard Duplan doeltreffend af te ronden.

Haemhouts matchwinner

Na rust oogde Utrecht feller en al binnen een minuut dwong Tommy Oar een grote kans. Zijn inzet werd door Lamprou gestopt. In het rommelige vervolg grossierden beide ploegen in slordigheden, waren de kansen schaars en daalde de amusementswaarde van de wedstrijd.

Met nog zo'n twintig minuten te spelen kwam Terell Ondaan in de ploeg voor de na de rust onzichtbare Armenteros en hij liet zich al snel gelden. Eerst stelde hij Ruiter met een uithaal op de proef en luttele minuten later verzorgde hij de assist bij de winnende treffer van Haemhouts, die met een bekeken schuiver via de vingertoppen van Ruiter scoorde.

In de resterende minuten drong Utrecht fel aan, maar was Willem II gevaarlijk in de counter en moest Leeuwin nog een keer redding brengen op de lijn, ditmaal op een inzet van Jerson Cabral.