NOS Sport

Is Brady de beste ooit? 'Daar praat ik niet over'

Is Brady de beste ooit?

In zijn jeugd was Tom Brady idolaat van Joe Montana. Nu heeft hij de Hall of Fame-quarterback geëvenaard met zijn vierde Super Bowl-ring, waardoor Brady zelf te boek staat als 'one of the best to play the game'.

De 37-jarige Brady, quarterback van New England Patriots, leidde zijn ploeg naar een 28-24 overwinning op Seattle Seahawks met een recordaantal van 37 voltooide passes, maar het was het gif in zijn spel op de cruciale momenten waarmee hij zich onderscheidde.

Naast Brady en Montana is verder alleen nog Terry Bradshaw in het bezit van vier Super Bowl-ringen.

Joe Montana als speler van San Francisco 49ers

Ongemakkelijk

Ook met zijn derde uitverkiezing als waardevolste speler van de Superbowl evenaarde Brady Montana. Hij wordt er ongemakkelijk van. "Daar denk ik nooit over na. Ik hou mezelf altijd buiten die discussies."

"Ik denk niet in termen als 'de beste ooit'. Er zijn zo veel geweldige spelers en zo veel goede teams. Je hebt ook zat fantastische spelers die deze prijs niet hebben gewonnen. Daarom moeten wij nu gewoon van dit moment genieten."

"Binnen onze groep hebben we nooit aan elkaar getwijfeld. We hebben karakter getoond, dat doen we het hele seizoen al. Dat is noodzakelijk om de Super Bowl te kunnen winnen."

Montana won vier ringen in vier Super Bowls. Tom heeft vier ringen uit zes Super Bowls. Dat zegt alles.

Julian Edelman, teamgenoot van Tom Brady

Beste ooit

Josh McDaniels, aanvalstrainer bij de Patriots, spreekt zich meer uit. "Hij is de beste en dat heeft hij vanavond weer laten zien. Hij liet zich geen enkel moment ontmoedigen toen we achter stonden. Hij bleef vechten en was vol vertrouwen in de rust. De andere spelers groeien daarvan."

"Tom is de beste ooit", zegt ook Brady's teamgenoot Julian Edelman. "Ik ben een groot Montana-fan. Ik dacht altijd dat hij de beste was in alles. Hij won vier ringen in vier Super Bowls. Tom heeft vier ringen uit zes Super Bowls. Dat zegt alles."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl