NOS Sport

'Ik ben hier omdat ik anders een boete krijg'

Verplichte persconferentie NFL-ster

Wie op zoek is naar een interessante, inhoudelijke voorbeschouwing op de finale van de Super Bowl hoeft niet bij Marshawn Lynch aan te kloppen. De running back van Seattle Seahawks had dinsdag maar één antwoord op de vragen van zo'n tweehonderd geïnteresseerde journalisten die zich verdrongen achter de microfoons: "Ik ben hier omdat ik anders een boete krijg".

Het is wel duidelijk. Lynch heeft een hekel aan vragen van journalisten. Maar volgens de regels van de NFL moet hij toch de pers te woord staan in de aanloop naar het jaarlijkse hoogtepunt op de Amerikaanse televisie, de Super Bowl. En als hij weigert hangt hem een boete van 500.000 dollar boven het hoofd.

Marshawn, hoe was je vlucht? - Ik ben hier omdat ik anders een boete krijg

Lynch heeft al langer een hekel aan interviews. Eind vorig jaar kreeg Lynch al een boete van 50.000 dollar, omdat hij de pers boycotte. Die straf werd ook nog eens verdubbeld, omdat hij nog een voorwaardelijke straf open had staan voor hetzelfde 'vergrijp'.

Woensdag en donderdag staan er opnieuw persmomenten op het programma voor de Seattle Seahawks. Ook dan hangt Lynch weer een straf boven het hoofd als hij niet komt opdagen. De grote vraag is dus: welk toneelstukje zal Lynch dan gaan opvoeren?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl