Sepp Blatter bezoekt het hoofdkantoor van de FIFA na zijn verhoor
NOS Voetbal

Blatter tegen personeel: ik blijf voorlopig

FIFA-voorzitter Sepp Blatter is niet van plan zijn functie neer te leggen nu hij wordt verdacht van onder meer een illegale betaling aan UEFA-preses Michel Platini.

In een verklaring van zijn advocaten benadrukt de 79-jarige Zwitser dat hij geen illegale of ontoelaatbare dingen heeft gedaan. Daarom wil hij voorlopig aanblijven als voorzitter van de FIFA.

Dat heeft hij maandag ook tijdens een vergadering met stafleden van de FIFA gezegd. De voorzitter keerde terug op het hoofdkantoor, drie dagen nadat hij door de Zwitserse politie werd ondervraagd.

Platini blijft ontkennen

Ook Michel Platini blijft voorlopig zijn functie als UEFA-voorzitter bekleden. In een brief aan de nationale voetbalbonden laat hij weten de geruchten over een betalig van 1,8 miljoen euro van Blatter aan te blijven vechten. Volgens Platini had hij recht op de forse geldsom van de FIFA als een vergoeding voor diensten die hij tussen 1999 en 2002 als persoonlijk adviseur van Blatter had uitgevoerd.

In zijn brief laat Platini weten dat hij zich bewust is van de schade die zijn imago, en dat van de UEFA, door deze zaak heeft opgelopen. Hij zegt er alles aan te gaan doen om alle misverstanden zo snel mogelijk uit de wereld te helpen.

Platini is, net als Blatter, in afwachting van een onderzoek van de ethische commissie van de wereldvoetbalbond. Is het oordeel van de commissie dat er sprake is van steekpenningen, dan hangt Blatter en Platini een directe schorsing boven het hoofd. Het onderzoek van de ethische commissie kan nog enkele weken duren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl