Michel Platini troost prins prins Ali bin Al-Hussein (r) na zijn verkiezingsnederlaag
NOS Voetbal

Prins Ali: FIFA verdient beter dan Platini

De Jordaanse prins Ali bin al-Hussein noemt het "niet goed voor de FIFA" dat Michel Platini zich kandidaat heeft gesteld voor de opvolging van voorzitter Sepp Blatter.

"De voetbalfans en spelers verdienen beter dan Platini", zei Ali in een verklaring. "De FIFA is omgeven door schandalen. Daarom moeten we het roer omgooien. De achterkamertjespolitiek moet stoppen."

Bij de geruchtmakende voorzittersverkiezing in mei was de Jordaanse prins de enige tegenstander van Blatter. Het is opvallend dat hij zich nu afkeert van Platini, omdat de UEFA-voorzitter hem volop steunde bij die campagne.

Ali bespreekt binnenkort met de nationale voetbalbonden of het voor de sport goed is als hij zich opnieuw verkiesbaar stelt. "Het is duidelijk dat de FIFA behoefte heeft aan een nieuw, onafhankelijk leiderschap, dat losstaat van de gebruiken uit het verleden", aldus Ali.

Van Praag reageert niet

KNVB-voorzitter Michael van Praag kreeg ook de zegen van Platini in zijn campagne om Sepp Blatter op te volgen. Hij schaarde zich op het laatste moment achter Ali. Van Praag wil geen reactie geven op de kandidatuur van Platini.

De KNVB reageert in een schriftelijke verklaring positief op het nieuws, maar kan nog niet zeggen of Platini de stem van bond krijgt. "De kans is reëel dat er zich nog meer kandidaten melden in de strijd om het leiderschap van de FIFA. Pas als die namen bekend zijn, neemt het bestuur van de KNVB een beslissing over zijn positie in de verkiezingen van 26 februari."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl