NOS Voetbal

Onderzoeksjournalist Jennings: Blatter is het doelwit

'Als ik Blatter was, vertrok ik direct naar mijn vriend Mugabe'

Andrew Jennings heeft de verwikkelingen in Zürich rond het FIFA-congres en de aanhoudingen wegens omkopingen en corruptie uiteraard op de voet gevolgd. De Schotse onderzoeksjournalist is al vele jaren de luis in de pels van de wereldvoetbalbond en voorzitter Sepp Blatter.

"Ik ben er al tien jaar mee bezig. Ik heb de FBI de documenten gegeven die tot de arrestaties in Zürich leidden", zegt hij niet zonder trots. En er is meer op komst, twitterde hij afgelopen week al: 'Er komt meer en Blatter is het doelwit.'

"Er komt zeker meer, er komen meer arrestaties", bevestigt Jennings voor de NOS-microfoon. "Dit is pas week 1. Er is pas één aanklacht. We kennen pas 10 procent van het bewijs. Ze hebben nog zo veel werk te doen. Het onderzoek gaat door. Het Amerikaanse ministerie van Justitie zei over Blatter dat hij een doelwit is. Ze zeggen niet dat-ie schuldig is, maar ze nemen hem onder de loep. Als ik Sepp Blatter was, vertrok ik direct naar Zimbabwe en m'n vriend Mugabe."

"Ik publiceer al jaren bewijzen van corruptie bij de FIFA, waarvan hij weet moet hebben", gaat de Schot door. "Ik zeg niet dat hij corrupt is, maar hij wist ervan. En na de uitzending van de BBC al helemaal. Maar de autoriteiten deden niks. En toen ontmoette ik drie lange mannen met kort haar en op hun visitekaartje stond: FBI, georganiseerde misdaad. Toen wist ik dat er een eind aan de zaak kwam."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl