Edwin Gyasi, Tom van Hyfte, Hicham Faik, Anco Jansen en Marc Hocher vieren een doelpunt van Roda JC tegen PSV
NOS Voetbal

Roda JC gaat voor volgende stunt in beker

Eerstedivisionist Roda JC is al de grootste verrassing bij de laatste acht clubs van de KNVB-beker. En als het aan de Limburgers ligt, komt er voorlopig geen einde aan hun bekeravontuur.

Geef ze eens ongelijk. Wie Heerenveen en PSV heeft uitgeschakeld, hoeft voor Excelsior niet te vrezen. "Als je met die instelling het veld ingaat, is het mogelijk", aldus Hakim Faik, de matchwinner tegen PSV. "We gaan proberen hetzelfde te doen als tegen PSV. We gaan 90, of als het moet 120 minuten, vol voor de volgende ronde."

Zijn ploeggenoot Wiljan Pluim wijst er wel op dat Roda JC zich niet te snel rijk moet rekenen. "Nu denkt iedereen dat we Excelsior kunnen pakken. Dat kan ook, maar we moeten niet verwachten dat we al in de finale staan. Dat is onzin en nog ver weg."

Bovendien heeft de tweevoudig bekerwinnaar een nog belangrijker doel voor ogen dit seizoen. Pluim: "Het blijft onze doelstelling om te promoveren. Daar moeten we meer voor gaan dan voor de beker."

In de competitie gaat het echter een stuk minder voorspoedig. Roda JC verloor kort voor de bekerstunt tegen PSV met 3-0 van hekkensluiter RKC Waalwijk en ging direct na het bereiken van de kwartfinales onderuit tegen Fortuna Sittard.

De achterstand op koploper NEC bedraagt al negen punten. "Ze zeggen dat de beker iets aparts is", verklaart Faik die discrepantie. "Je hebt maar een wedstrijd om het te laten zien, om de volgende ronde te halen. Dat is heel anders dan een competitie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl