Max Verstappen na de GP van Australië ANP

Even leek het erop dat hij nog een plaats kon opschuiven. Max Verstappen kreeg in de slotfase van de Grand Prix van Australië de Fin Kimi Räikkönen in het vizier. De remmen weigerden echter mee te werken, waardoor de Nederlander op de vijfde plaats bleef steken. "Uiteindelijk ben ik rustig naar huis getoerd."

Inhaalslag

De vijfde plaats stemde de Nederlander van Red Bull enigszins tevreden. "Ik heb mijn best gedaan, meer zat er nu niet in", zei de coureur die vorig seizoen iedereen verbaasde met gedurfde inhaalacties. Daar kwam de jonge Limburger zondag niet aan toe. Duidelijk is dat het team nog een inhaalslag richting Ferrari en Mercedes moet maken. "We hebben werk te doen", zei Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo. "Ik heb er echter vertrouwen in dat we er in China weer staan."

Verstappen startte goed, in tegenstelling tot Ricciardo die op weg naar de grid stil kwam te staan en uiteindelijk met twee ronden achterstand nog aan de GP begon. "De start was goed", stelde de Nederlander na afloop vast. "Ik heb geprobeerd aan te vallen. Het lukte alleen niet om een plekje te winnen. Dat is jammer, anders had ik Räikkönen misschien achter me kunnen houden."

Drama Ricciardo

Belandde Verstappen ruimschoots in de WK-punten, voor Ricciardo werd zijn thuisrace een drama. Ver voor het einde viel hij uit. "Ik ben blij dat ik na alle problemen van dit weekeinde in elk geval nog enkele ronden heb kunnen rijden. Ik blijf optimistisch. In Melbourne heb ik vanaf zaterdag alleen maar gevochten om er zondag nog te staan"', zei de Australische coureur.

STER reclame